Со овие едноставни совети, без да се оптоварувате и да имате грижа на совест за секој залак, ќе изгубите вишок килограми без напор! 1. Направете сендвич на салата – Две парчиња леб со малку мајонез се приближно 550 калории.
4 поврзани вести »Направете мета полнета пита за појадок или вечера. Потребни намирници: 250 мл. топло млеко 1 лажичка шеќер 10 гр. квасец 1 јајце 450-500 гр. брашно За фил: 150 гр. сирење 1 жолчка од јајца 1 лажица кисела павлака 200 гр.
Вечер Прес - Gotvi.mk - Пулс24 - Попара - Екран - Gotvi.mk - Gotvi.mk - Gotvi.mk
16 поврзани вести »1. Во длабок сад ставете го брашното, шеќерот, солта и пецивото. Промешајте. 2. Во друг сад изматете го јајцето но не премногу. Додајте ги млекото и зејтинот. Промешајте. 3. Претурете ја смесата со течни состојки во садот со суви состојки.
НМД - Екран - Gotvi.mk - Gotvi.mk - Пулс24 - Gotvi.mk - Црнобело - Мои рецепти
18 поврзани вести »Предлог што да зготвите за денешниот ручек. Потребни состојки: ½ шолја пилешки бујон 2 лажици сок од јаболка 4 лажици сенф 1 кг свинско месо Сол и бибер 1 лажица маслиново масло 2 чешниња лук 1 лажица пченкарен скроб(густин) 2 лажици вода Свеж ...
4 поврзани вести »Пролетта се приближува и тезгите на маркетите се веќе полни со младиот кромид! Оваа скромна, вкусна храна е многу ефтина и ќе ве изненади со сè што прави за здравјето на организмот! Една чаша ситно исечен млад кромид содржи повеќе од двојно ...
4 поврзани вести »Денес, заедно со Маја приготвуваме домашен бурек. Одлична идеја за саботниот појадок со семејството. Потребни состојки: 2 пакетчиња готови кори 300 гр mелено месо 1 главица кромид Лук Магдонос 2 лажици доматно пире 1 лажица шекер Сол Бибер ФИЛ: 2 ...
4 поврзани вести »Оваа прекрасна торта всушност е Фирентински десерт кој најверојатно бил инспириран од формата на најубавата катедрала во Фиренца-Санта Марија дел Фиоре(Дуомо). Ја имам правено тортава по неколку рецепти а вам ви го презентирам наједноставниот. 1.
Прво го подготвуваме филот 1. На загреано масло го пржиме ситно сецкан праз, додаваме запржена сланина. Тргаме од оган и ги додаваме јајцето, сол, бибер, урда. 2. Во сад се ставаат квасецот, шеќерот, лажиче брашно и млакото млеко.
1. Тесто- Белките ги матиме заедно со шеќерот во цврст снег. Ги додаваме мелените ореви и брашното, нежно мешаме со лажица. Смесата ја ставаме во плех обложен со хартија за печење. Печеме во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути.
Постои важно правило кое треба да го знаете кога подготвувате колачи. Кога се работи за колачиња кои се печат, никогаш не треба да има компромис околу маргаринот. Неговиот вкус и арома го прават колачот благ и со раскошен вкус, па секогаш маргаринот ...