TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Живот / Уметност

Генијални и практични уреди со кои кујната ќе биде најзабавното место!

Нане - 04.07.2020

Оние кои уживаат во готвењето, па дури и аматерите, веднаш би посакале да ги имаат следните генијални и практични уреди со кои кујната ќе биде најзабавното место во ...

Пандемијата и ограничувањата за патување ќе го живнат селскиот туризам

Пулс24 - 04.07.2020

Гари, Лазарополе, Љубојно, Галичник, Вевчани се само неколку од македонските села кои ќе бидат дестинација за одмор годинава за домашните туристи. На социјалните мрежи се споделуваат фотографии и препораки за тоа што може да се посети.

Се додека си жив – има надеж И сè е возможно

Пулс24 - 04.07.2020

Важно е само едно, додека твоето срце чука се може да се промени, имаш безброј шанси и надеж дека може да ти се случи нешто прекрасно. Стави ја раката да твоето срце и почувствувај ги тие силни и ритмични удари.. Сеуште си жив, и тоа е прекрасно.

Најплодната жена на светот, која роди 43 деца, реши дека повеќе нема да раѓа

Пулс24 - 04.07.2020

Мариам Набатанзи (41) од Уганда досега родила дури 43 деца, од кои на петпати четворки, четирипати на свет донела тројки и шест пати близнаци. Така, била бремена „само“ 15 пати, а родила 43 деца. Сепак, повеќе нема да раѓа.

Идеологот на „шведскиот модел“ порачува: Светот уште не разбира

365 - 04.07.2020

„Наместо да се исмевате со нашиот модел на борба против Ковид-19, подобро би било нешто да научите од нашето искуство“, им порачува шведскиот епидемиолог и идеолог на борбата против Ковид-19 во земјата – Андерс Тегнел, на критичарите ширум светот ...