TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Патувања

Кога природата ќе ги измеша боите, уметниците остануваат без зборови: Соленото езеро во Кина е најубавата сликарска ...

Точка - 12.06.2021

Природата понекогаш создава уметност, а кинеското солено езеро Јунченг тоа го потврдува. Јунченг е познато како „Кинеско мртво море“ и може да се пофали со преубавите бои кои потсетуваат на сликарска палета.