TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија

Во Струмица презентирана Националната стратегија за деинституционализација

А1 On - пред: 15 часа

Трансформација на социјалната заштита во систем по мерка на граѓаните кој ќе им даде поддршка тaму каде што живеат, во нивното природно опкружување и нивната средина, подразбира деинституционализацијата што е еден од клучните реформски зафати на ...

За еден месец во Гостиварско два центра за ран детски развој

А1 On - пред: 14 часа

Во Форино и Чегране до крајот на идниот месец ќе бидат отворени два центра за ран детски развој, а ваков капацитет до септември треба да се отвори и во Равен. Планирано е и реновирање на една од градинките во Гостивар.

За еден месец во Гостиварско два центра за ран детски развој

Сител
2 поврзани вести »

Кампања за деца со здравствени потреби „Сите имаат иста шанса“

Сител - пред: 14 часа

Фондацијата ДОПИР од Скопје започна континуирана донаторска кампања за помош на деца со здравствени потреби во Македонија. Фондацијата, како што посочуваат во соопштението, користејќи кампањи преку социјални мрежи, радија, телевизии и печатени ...

Кампања за деца со здравствени потреби „Сите имаат иста шанса“

А1 On

Кампања за деца со здравствени потреби „Сите имаат иста шанса“

Канал5
3 поврзани вести »

Комората прерасна во успешна асоцијација

Н.Македонија - пред: 16 часа

Какви овластувања има Комората на Република Македонија за приватно обезбедување и од каде ги црпи? Комората на РМ за приватно обезбедување има јавни овластувања, кои ги црпи од Законот за приватно обезбедување и истовремено има двојна функција.

Неисправна водата за пиење од чешми во две населени места во прилепско

Сител - пред: 15 часа

Не е исправна водата за пиење од чешмите во населените места Плетвар и Старо Лагово, соопштуваат од локалната самоуправа на Прилеп повикувајќи се на информациите од прилепскиот Центар за јавно здравје.

Неисправна водата за пиење од чешми во две населени места во прилепско

А1 On

Неисправна водата за пиење од чешми во две населени места во прилепско

Шеталиште

Неисправна водата за пиење од чешми во две населени места во Прилепско

Вечер
4 поврзани вести »

Македонските мировници и под знамето на НАТО и под „Сините шлемови“

Н.Македонија - пред: 17 часа

Се чини дека Македонија од ден на ден сѐ поактивно учествува во меѓународните мировни операции предводени и од НАТО и од Обединетите нации. Доказ за оваа констатација е неодамнешната седница на Собранието, на која беше усвоена oдлука за испраќање ...

Летна акција за санирање на улиците во општина Гевгелија

А1 On - пред: 16 часа

Со асфалтирање на улицата „Гоце Делчев“ во Миравци денеска симболично стартуваше летната акција за изградба и уредување на улиците во општина Гевгелија. Паралелно уште на неколку поголеми и помали улици во Гевгелија и населените места се извршуваат ...

Летна акција за санирање на улиците во општина Гевгелија

Сител
2 поврзани вести »

По стравичниот пожар во Велес: Теона не го дочека првиот роденден

Независен - пред: 13 часа

Велес – Малата Теона за десетина дена требаше да го прослави првиот роденден. Таа беше гордост на семејството Давчевски. Едвај почна да оди, ги учеше чекорите, како сунѓер ги впиваше зборовите на повозрасните од неа.